ZAPEKLITÝ CYKLUS INZULINU A KREVNÍHO CUKRU

Způsobuje vám nestabilní hladina cukru v krvi chronickou únavu či nadváhu?

Máte problémy se soustředěním, po jídle vám klesá energie na minimum, máte neustále „mozkovou mlhu“ a jste často dehydrovaní (sucho v ústech, suchá pokožka, časté močení)?

Jak hladina cukru v krvi ovlivňuje energii, myšlenkové pochody, pocity hladu a chutě na jídlo?

Dospělý člověk má v těle asi 5 - 6 litrů krve. Optimální hladina cukru je pro představu pouze 1 polévková lžíce.

Vždy, když hladina cukru v krvi stoupne nad tuto hodnotu, slinivka břišní vyšle do oběhu inzulín, aby „uhasil požár” způsobený cukrem.

V tomto procesu hraje důležitou roli glykemický index, který určuje, jak rychle hladina cukru v krvi stoupá. Čím vyšší je GI, tím více inzulínu slinivka produkuje. Inzulín snižuje hladinu cukru v krvi, což v mozku způsobuje jeho nedostatek. Vy toto pociťujete jako intenzivní chuť na sacharidy, cukr a kávu.

Po nějaké době vzroste inzulínová rezistence a ten tak už nedokáže „požár hasit“. To narušuje činnost mozku, ale také potlačuje produkci leptinu - hormonu, který určuje, kdy máme hlad a kdy jsme sytí. Tento komplexní proces v našem těle způsobuje jakousi “inzulínovou horskou dráhu”.

Čím více jíme, tím větší máme hlad. To také znamená, že čím více jíme, tím více jsme unavení, malátní, depresivní a náš mozek je pomalý. Stáváme se apatičtí a pociťujeme neustálou potřebu po další „dávce“ cukru.

JSME CIVILIZACE S CHRONICKY ZVÝŠENOU HLADINOU CUKRU V KRVI

Jmenuji se Petra Kordež, jsem výživová poradkyně a vedoucí rodinné společnosti Carnium Botanicals. Mým posláním je pomáhat lidem žít zdravější, uvolněnější a energičtější život.

V tomto článku se s vámi chci podělit o rozšířený omyl, kterému jsme dlouhá léta věřili a který nás přivedl ke globální katastrofě. Nejčastější příčinou úmrtí na světě jsou srdečně-cévní onemocnění, která z velké části souvisejí právě s hladinou cukru v krvi a s naším nesprávným smýšlením o stravě.

Prediabetes a cukrovka 2. typu se vyvíjejí nenápadně a pomalu a první příznaky poruchy hladiny cukru v krvi lze snadno přehlédnout.

Vše, co s vámi sdílím o krevním cukru níže, jsem zkoumala s velkým zájmem a odborností. Chci vám pomoci zabránit zvyšování hladiny cukru v krvi a zabránit tak vzniku prediabetu nebo dokonce cukrovky 2. typu dříve, než bude pozdě.

Začněme od začátku...

Největší potravinářský klam všech dob

Pravděpodobně jste již slyšeli podobná tvrzení:
“Budete-li více cvičit, můžete jíst, co chcete. Důležitý je počet kalorií.”

"Můžete sníst dort, pizzu, hamburger či velkou porci zmrzliny - důležité je tyto kalorie poté spálit."

"Fitness nadšenci a vrcholoví sportovci, kteří si ostře hlídají váhu a kondici, pijí Coca Colu Zero nebo Red Bull, které nemají žádné kalorie ani cukr."

To je jeden z největších omylů v dějinách potravinářského průmyslu...

Ukážu vám, co mám na mysli, na následujícím velmi praktickém příkladu.

Co byste si vybrali na snídani:

  • kus pizzy a Coca Colu Zero.
  • celozrnný chléb s marmeládou a sklenici pomerančové šťávy
  • ½ avokáda, 2 vařená vejce, 50 g uzeného lososa, plátek celozrnného žitného chleba a „srdíčko” z hlávkového salátu.

Která z těchto možností podle vás obsahuje nejméně kalorií?

Moje odpověď vás možná překvapí. Je to ta PRVNÍ.

Přesně tak. Kus pizzy má zhruba 300 kcal, Coca Cola Zero má 0 kcal. Druhá možnost má cca 600 kcal. Třetí pak přibližně 700 kcal.

Kterou z nich byste si tedy měli vybrat?

TU TŘETÍ, SAMOZŘEJMĚ. Ptáte se proč, když má nejvíce kalorií?

POČET KALORIÍ NENÍ TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ!

První snídaně vám v těle udělá pěknou paseku.

Hybridizovaná pšenice plná lepku, rajčatový protlak plný cukru, maso s přidanými dusičnany, sýry z průmyslově zpracovaného pasterizovaného mléka a navíc Coca Cola obsahující aspartam, který ničí neurony a narušuje střevní mikroflóru.

Kromě toho, že poškozuje naši paměť a schopnost myšlení, ničí dokonce i imunitní buňky a zdraví prospěšné bakterie ve střevech, přetěžuje játra a ledviny a ukládá tuk v oblasti břicha, pasu, nohou a hýždí.

Druhá možnost, která je sice lepší než ta první, však stále není ideální.

Ani pokud se jedná o marmeládu z babiččiny zahrádky.

Touto snídaní zatížíte slinivku břišní, která bude muset vyslat celou „armádu“ inzulínu na zkrocení cukru, který vám díky tomuto jídlu stonásobně vyskočí nahoru.

Tento cukr se díky inzulínu okamžitě přemění na tuk a uloží se na břiše, hýždích a nohách.

A to ještě není to nejhorší. O dvě hodiny později totiž budete znovu hladoví a naprosto bez energie.

Třetí snídaně je proto pro vás tou nejlepší volbou.

Alespoň pokud chcete zhubnout, zajistit si dostatečné množství živin pro zdraví mozku, zůstat dlouho fit a mít plno energie po celý den.

To vám pomůže zkrotit chutě k jídlu a dodá vašemu tělu vše potřebné k tomu, aby správně fungovalo.

Pokud k tomu budete i pravidelně cvičit, brzy budete muset do obchodu pro o číslo menší oblečení.

PÉČE O HLADINU CUKRU V KRVI BY MĚLA BÝT PRIORITOU ČÍSLO 1!

I když se stravujete zdravě, jíte pestrou, ekologicky vypěstovanou stravu a vyhýbáte se sladkým nápojům, mohou se u vás objevit příznaky nestabilní hladiny krevního cukru.

S tímto problémem se potýká velká část světové populace a podle Ústavu zdravotnických informací a statistiky trpí v České republice cukrovkou 2. typu zhruba 1 milion lidí. To je 10 % populace!

Možná mávnete rukou a řeknete si “Já žádnou cukrovku nemám!“

Těší mě, že nepociťujete žádné problémy a cítíte se dobře. Nicméně hladinu cukru v krvi je nutné si hlídat, abyste se vyhnuli závažným onemocněním a dalším zdravotním komplikacím.

Chcete se přece cítit dobře, mít zdravý mozek, ostré myšlení a soustředění, mít dobře fungující metabolismus a vysokou hladinu energie, nebo ne?

PROČ JE SPRÁVNÁ HLADINA CUKRU TAK DŮLEŽITÁ PRO VAŠE ZDRAVÍ?

DŮVOD č. 1: Funkce mozku a hladina energie

Více...

Inzulin reguluje hladinu cukru v krvi a roznáší jej do buněk po celém těle. Pokud se cukr nemůže do buněk dostat, hromadí se v krvi a způsobuje hyperglykémii (vysokou hladinu cukru v krvi).

Chronicky vysoká hladina cukru v krvi poškozuje vaše cévy a zhoršuje krevní oběh v celém těle. Mozek nedostává dostatek kyslíku a dalších živin, aby mohl normálně fungovat a reagovat soustředěně a jasně.

Vysoká hladina cukru v krvi způsobuje dočasné zvýšení serotoninu v mozku (právě proto nám čokoláda a sladkosti "dělají radost!" :)).

Neurotransmiter serotonin má za jiných okolností pozitivní vliv na mozek, ne však v tomto případě. Příliš mnoho serotoninu může poškodit mozkové buňky, způsobit zánětlivé procesy v mozku a přispět tak ke špatné paměti, zhoršeným kognitivním schopnostem a vzniku „mozkové mlhy“.

Negativní účinky na mozek však může mít i nízká hladina cukru v krvi! Tento druhý extrém působuje vyčerpání, malátnost, bolesti hlavy a taktéž „mozkovou mlhu“.

Hladina cukru v krvi může klesnout pod normální hodnoty v důsledku snížení příjmu jídla, po intenzivním cvičení nebo nesprávném (nadměrném) použití inzulínu v případě, že máte cukrovku.

DŮVOD č. 2: Funkce orgánů a životně důležité tělesné funkce

Více...

Vysoká hladina cukru v krvi zatěžuje ledviny, jelikož ty musí velmi tvrdě pracovat, aby zpracovaly veškerý přebytečný cukr v krevním oběhu.

Aby se tělo přebytečného cukru zbavilo, absorbuje tekutinu z vlastních tkání a způsobuje tak dehydrataci (tím se dostáváte do koloběhu neustálé žízně a neustálého močení). Můžete mít také chronicky suché oči a neschopnost zaostřit (což může u cukrovky 2. typu vést až ke slepotě).

Při chronicky zvýšené hladině cukru v krvi dochází k poškození bloudivého nervu (nejdelšího nervu v těle, který je komunikační linií mezi střevy a mozkem) a kolapsu trávicích procesů (zácpa, reflux, křeče v břiše atd.).

Zvýšená hladina cukru v krvi také ovlivňuje činnost srdce, zrychluje jeho tep a může způsobit srdeční arytmii (poruchu rytmu srdečního tepu).

Způsobuje také pocení a třes, protože negativně ovlivňuje funkce nervového systému.

DŮVOD č. 3:  Hmotnost pod kontrolou

Více...

Slinivka břišní produkuje 2 hormony – inzulin a glukagon. Inzulin, který se uvolňuje ze slinivky břišní, se stará o transport glukózy z krve do buněk, kde se využívá pro energii nebo se ukládá na později. Glukóza, kterou tělo nespotřebuje, se přemění na tuk a uloží se jako tělesný tuk. Ale to není vše. Příliš mnoho "transportního hormonu" inzulinu může bránit uvolňování tuku z tukových zásob.

Vyrovnáme-li hladinu inzulinu, slinivka vyšle do činnosti přirozený spalovač tuků – glukagon.

Tento "zázračný hormon" přeměňuje uložený tuk na energii. To v praxi znamená, že pálí tukové polštářky, aby tělo získalo energii.

Tři stádia narušení hladiny cukru v krvi a následný vývoj nemocí

1. FÁZE: Nadměrná konzumace cukru

Nadměrná konzumace jednoduchých sacharidů a cukru zatěžuje tělo nadměrnými procesy přeměny a regulace cukru.
V této fázi můžeme hovořit o hypoglykémii a hyperglykémii.

Hyperglykémie je stav vysoké hladiny cukru, který může být způsoben nedostatkem fyzické aktivity, zvýšeným příjmem potravy, nachlazením nebo chřipkou. Nejčastějšími a nejzřetelnějšími příznaky jsou výrazná žízeň a časté močení (i v noci). Hypoglykémie je narozdíl od hyperglykémie stav s nízkou hladinou cukru v krvi. Pokud hladina cukru klesne, můžete pociťovat třes, pocení, úzkosti, zrychlený tep, závratě, nevolnost, bolesti hlavy nebo také rozmazané vidění. Příčinou může být nedostatek jídla a zvýšená fyzická aktivita. U některých lidí může být pokles hladiny cukru v krvi způsoben také stresem.

2. FÁZE: PREDIABETES

Prediabetes (“předcukrovka”) je stav, který předchází cukrovce. Je často bez příznaků. Mluví se o ní, když je hladina cukru v krvi vyšší, než by měla být, není však natolik zvýšená, aby mohla být diagnostikována cukrovka. V této době však nestabilní hladina cukru v krvi již způsobuje řadu problémů, jako jsou potíže se soustředěním, pokles energie po jezení, neustálý pocit žízně, časté záněty, zvýšené nutkání k močení a přibývání na váze.

Prediabetem trpí až jedna třetina populace. Tento stav přímo vede ke vzniku cukrovky 2. typu.

3. FÁZE: CUKROVKA 2. TYPU

Cukrovku 2. typu má 90 % všech lidí trpících cukrovkou. Slinivka břišní již nevytváří dostatek inzulínu, tělo jej totiž nevyužívá dostatečně efektivně. Glukóza již tedy není správně metabolizována. V krvi se hromadí stále více cukru, místo aby byl využit pro energii ve svalech a dalších orgánech. V této fázi je nutné nemoc léčit léky, změnou jídelníčku a pravidelnou fyzickou aktivitou.

Jak urovnat hladinu krevního cukru a cítit se opět dobře, plní síly a mít lepší soustředění?

VYMĚŇTE PRODUKTY ZA OPRAVDOVÉ POTRAVINY

Pokud si budete připravovat jídla ze skutečných potravin, jako je zelenina, ovoce, rostlinné produkty, kaše či ryby, výrazně tak ovlivníte snížení hladiny cukru v krvi.

Průmyslově zpracované, balené a konzervované potraviny jsou zdraví škodlivé. Problémem není jen kvalita těchto výrobků, ale i to, že balené potraviny obsahují různá aditiva - konzervanty, pesticidy, sladidla, barviva a další umělé látky. Obvykle jsou plné cukrů a dalších látek narušujících hladinu cukru v krvi.

Už jsme si zvykli kupovat předpřipravené produkty (jsou krásně zabalené a intenzivně propagované nadnárodními společnostmi), nyní je však čas změnit myšlení a vrátit na talíř skutečné potraviny. Potraviny, které léčí, dodávají nám energii a vrací nám sílu a zdraví.

ZAŘAĎTE DO KAŽDODENNÍHO ŽIVOTA RELAXAČNÍ TECHNIKY

Myslíte-li si, že hladinu cukru v krvi ovlivňuje pouze jídlo, budete překvapeni!

Stres ovlivňuje hladinu kortizolu (stresového hormonu), který následně ovlivňuje fungování inzulínu.


Naše tělo je velice inteligentní, biologické procesy nicméně probíhají na úrovni nevědomí. Stanovení priorit těchto procesů není založeno na vědomém uvažování, ale na schopnosti těla automaticky a velmi primitivně tyto priority hodnotit. Jste-li vystaveni stresu (ten může být život ohrožující, může to ale být i stres v práci, zpoždění v dopravní zácpě atd.), vaše tělo tuto situaci bere velmi vážně. Veškeré procesy (včetně regulace hladiny cukru v krvi) se dočasně pozastaví, organismus se totiž soustředí na zvládnutí této nepříjemné situace.

Pomyslete na to, co vás baví, co rádi děláte a co vás uvolňuje a zkuste tuto činnost zařadit do vašeho každodenního života. Meditace, jóga či dechová cvičení mají vědecky prokázaný účinek na snižování hladiny krevního cukru a regulaci inzulínu.

Ať už vás baví cokoliv - pletení, malování, luštění křížovek, práce na zahradě… vytvořte si na to čas a uděláte tak obrovský krok k vylepšení vašeho zdraví.

PRAVIDELNÁ FYZICKÁ AKTIVITA PROSPÍVÁ ZDRAVÍ

Sedavý způsob života představuje vážnou hrozbu pro zdraví obecně, nejen kvůli zvýšené hladině cukru v krvi. Fyzická aktivita pomáhá využít glukózu pro energii, kterou tkáně a svaly potřebují ke svému fungování. Při tomto procesu se současně snižuje hladina krevního cukru. Dlouhodobý účinek pravidelné fyzické aktivity spočívá v tom, že díky ní buňky lépe reagují na inzulín, čímž se předchází vzniku rezistence (právě rezistence neboli buněčná odolnost vůči inzulínu vede k vzniku cukrovky 2. typu).  

30 až 60 minut běhu, jízdy na kole, plavání nebo posilování má skvělé pozitivní účinky na vaši celkovou pohodu, hladinu energie i soustředění. Snadněji se budete vyrovnávat se stresem, zlepší se vám imunita, urovnají se vám hormony a upraví se i hladina cukru v krvi.

DOPLŇKY STRAVY, KTERÉ POMÁHAJÍ UPRAVOVAT HLADINU CUKRU V KRVI

Vitamín D:  studie prokázaly, že kromě dalších účinků na zdraví pomáhá vitamín D také v boji proti cukrovce. Vitamín D posiluje funkce buněk slinivky břišní produkujících inzulín a také zvyšuje reakci organismu na inzulín.

Citlivost buněk
na inzulín zvyšuje také cejlonská skořice. Tím pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Doporučená dávka je 250 mg 2x denně před jídlem.

Berberin
je přírodní alkaloid, který má pozoruhodné působení. Zlepšuje reakce buněk na inzulín a pomáhá přenášet krevní cukr z krve do svalů, což má opět za následek snižování hladiny cukru v krvi.

Probiotika (probiotické kultury) -
rovnováha mezi zdraví prospěšnými a patogenními bakteriemi v těle je pro zdraví klíčová. Studie prokazují, že konzumace probiotik snižuje hladinu cukru v krvi, snižuje zánětlivé procesy a zabraňuje ničení buněk slinivky břišní produkujících inzulín. Další složky s dobře známými účinky na hladinu cukru v krvi jsou chróm, kyselina alfa-lipoická (ALA), hořčík, aloe vera či americký ženšen.

Zdroj>>>

Při svém výzkumu jsem však narazila na rostlinu, která v souvislosti s regulací hladiny cukru v krvi obzvlášť vyniká!

- MORINGA -
upravuje hladinu cukru v krvi a je řešením stovek různých potíží

Nejprve mě zaujala studie vykazující pozitivní výsledky jak u zdravých osob, tak u diabetiků. Výsledky u všech ukázaly výrazné snížení hladiny glukózy. Ukázaly také zvýšení endogenních antioxidantů v krevní plazmě (endogenní antioxidanty jsou první linií antioxidačního systému v těle). Zároveň prokazatelně došlo ke snížení markerů oxidačního stresu, které jsou ukazatelem zánětlivých procesů v těle.

Jak Moringa v boji proti cukru v krvi působí?

Jednou z nejvýjimečnějších vlastností moringy je, že pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Obsahuje druh kyseliny, který se nazývá kyselina chlorogenová. Ta prokazatelně umožňuje buňkám absorbovat nebo uvolňovat cukr (podle jejich potřeb) a tím reguluje množství cukru v krvi. Kromě kyseliny chlorogenové obsahuje také sloučeniny zvané izothiokyanáty, které jsou spojovány s přirozenou ochranou proti cukrovce.

V žádném případě nechceme tvrdit, že Moringa nahrazuje léky na cukrovku! Pro současné užívání Moringy a léků na cukrovku však neexistují žádné kontraindikace, takže ji můžete vyzkoušet jakožto skvělou a silnou přirozenou podporu.

Co to Moringa vůbec je a proč je tak výjimečná?

Moringa je strom, který má mnoho jmen a obrovské množství živin. Obsahuje 20 různých aminokyselin, 46 antioxidantů, 36 protizánětlivých látek a více než 90 dalších důležitých živin, čímž si právem zaslouží titul nejvýživnější rostliny na světě.

Je to jedna z mála rostlin, u nichž lze využít téměř všechny části:  listy, semena, květy, stonek i kořeny. Doposud bylo provedeno více než 1 300 vědeckých studií, které zkoumaly a prokázaly její výjimečnou výživovou hodnotu.

Moringa má:

7x více vitamínu C než pomeranč

10x více vitamínu A než mrkev

17x více vápníku než mléko

9x více bílkovin než jogurt

15x více draslíku než banán

25x více železa než špenát

Zdroj: www.sciencedirect.com/science...

NEJKVALITNĚJŠÍ MORINGA NA TRHU

BIO Moringa z Tenerife

Chcete-li využít pozitivních účinků tohoto zázračného stromu, je důležité konzumovat jej v kvalitní formě a v BIO kvalitě.

Přesně to vám nabízí naše kapsle - nejlepší forma moringy na trhu, která pochází ze slunného Tenerife.

Složení:
Organická Moringa (Moringa Oleifera) v prášku, kapsle (hydroxypropylmethylcelulóza, rostlinný původ).

1 kapsle obsahuje:
400 mg prášku z moringy.

Dávkování:
Doporučená denní dávka: až 6 kapslí (2,4 g) zapít dostatečným množstvím tekutiny.

Speciální nabídka

1x BIO Moringa

180 KAPSLÍ
Vystačí na 30 dní / 19 Kč za den
Moringa je superpotravina, která se pyšní extrémně vysokým obsahem živin. Byla vyhlášena rostlinou roku, jelikož může pomoci s extrémně širokým spektrem chorob. Bylo provedeno více než 1300 studií, které odkazují na její vynikající vlas tnosti.
575,00 Kč
OBJEDNAT IHNED
Platba na dobírku
Doprava zdarma nad 1000 Kč
Bezpečný online nákup
30denní záruka
DOPORUČUJEME!

2x Moringa -20 % sleva

360 KAPSLÍ
Vystačí na 60 dní / 14 Kč za den
Moringa je superpotravina, která se pyšní extrémně vysokým obsahem živin. Byla vyhlášena rostlinou roku, jelikož může pomoci s extrémně širokým spektrem chorob. Bylo provedeno více než 1300 studií, které odkazují na její vynikající vlas tnosti.
856,00 Kč
1070,00 Kč
Ušetříte: 214,00 Kč
OBJEDNAT IHNED
Platba na dobírku
Doprava zdarma nad 1000 Kč
Bezpečný online nákup
30denní záruka
DOPORUČUJEME!

3x BIO Moringa
2+1 ZDARMA

540 KAPSLÍ
Vystačí na 90 dní / 13 Kč za den
Moringa je superpotravina, která se pyšní extrémně vysokým obsahem živin. Byla vyhlášena rostlinou roku, jelikož může pomoci s extrémně širokým spektrem chorob. Bylo provedeno více než 1300 studií, které odkazují na její vynikající vlas tnosti.
1150,00 Kč
1725,00 Kč
Ušetříte: 575,00 Kč / Poštovné zdarma
OBJEDNAT IHNED
Platba na dobírku
Doprava zdarma nad 1000 Kč
Bezpečný online nákup
30denní záruka

Pohoda je prvním krokem ke štěstí! Život v harmonii se sebou samým je zásadní a pro udržení rovnováhy a pohody o sebe musíme pečovat prakticky a neustále.

V tomto ohledu mi velmi pomáhají doplňky stravy Carnium Botanicals. Můj oblíbený doplněk stravy je Moringa. Je známá pro své blahodárné účinky, především díky vysokému obsahu živin, jako jsou vitamíny, minerály, aminokyseliny, beta-karoten, antioxidanty, protizánětlivé látky a mastné kyseliny - nazývám ji superpotravinou! Pomáhá mi dodávat energii a zlepšuje stav mé pleti a vlasů.

Andrea

»Mé kožní problémy začaly, když jsem přestala užívat antikoncepci. Samozřejmě jsem měla předtím tu a tam nějaký pupínek, to ale nebylo nic ve srovnání s tím, co na mě čekalo potom. Na kůži se mi objevovaly pupínky, které se často zaněcovaly, což bylo velmi bolestivé. Moringa je třešničkou na dortu, která mi pomohla ke zdravější a krásnější pleti. Jsem ráda, že jsem konečně dostala stav své pokožky pod kontrolu.«

Anna

»Moringa z Tenerife je pro mě a mé tělo opravdový dar. Přiznám se, že jsem ji dříve neznala a nevěděla, co od ní očekávat, ale přesvědčila mě svými antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Beru ji už přes měsíc a rozhodně cítím její účinky, mám více energie a navíc mi pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi, hormonální rovnováhu a zlepšuje mi náladu.«

Katka G.

»Pro BIO Moringu jsem se rozhodla kvůli problémům s náladou, trávením a únavou. Pomáhá mi snižovat hladinu cukru v krvi, upravuje hormony, podporuje zdraví mého trávicího traktu a zlepšuje náladu díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem.«

Alexandra K.

»Moringa je pro mě doplňkem stravy číslo 1. Beru ji každý den kvůli srdečním problémům, anémii, zánětům a bolestem.«

Mirka J.

»Moringa je mým pravidelným společníkem a součástí mé každodenní rutiny. Pomáhá mi udržet si pohodu a mít lepší zdraví.«

Nina R.

Naše stálá zákaznice Nikola U.
nedá na naši Moringu dopustit

„Beru Moringu společně s kapslemi Green D Tox, abych “odlehčila” své tělo, pročistila si pleť a získala více energie. Už ani nevím, co to je jarní únava😁. Moringa je rostlina, která je považována za nejvýživnější, obsahuje totiž skoro vše, co naše tělo potřebuje ke zdravému fungování. Proto je to pro mě v současné době nejdůležitější doplněk stravy. V @carniumbotanicals_cz ji mají ve veganských kapslích, které jím čtyři denně.“

Jedinečné účinky moringy na vaše zdraví

Působí protizánětlivě a je bohatá na antioxidanty

Moringa je bohatá na mnoho esenciálních aminokyselin (stavební jednotky bílkovin), karotenoidy, antioxidanty (kvercetin) a přírodní antibakteriální látky. Působí podobně jako protizánětlivé farmakologické léky (například Medrol, ale bez vedlejších účinků). Studie prokázaly, že tyto složky chrání zdraví srdce, přirozeně stimulují krevní oběh, snižují hladinu oxidačního stresu a výrazně snižují hladinu zánětlivých procesů v těle.
Zdroj studie>>>

Přirozeně upravuje trávení

Moringa se díky svým pozoruhodným antioxidačním vlastnostem hojně využívá v ájurvédě. Byla prokázána její mimořádná účinnost při poruchách ledvin, zažívacích potížích a zabraňování množení kvasinky candida. Mimo to pomáhá také při zánětech močových cest. Moringa se často používá při detoxikaci od těžkých kovů (amalgám, olovo, rtuť), protože stimuluje činnost jater a pomáhá tělu vylučovat toxiny.
Zdroj studie>>>

Reguluje hladinu cukru v krvi a pomáhá v boji proti cukrovce

Jednou z nejdůležitějších vlastností moringy je, že pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Obsahuje druh kyseliny, která se nazývá kyselina chlorogenová. Ta prokazatelně umožňuje buňkám absorbovat nebo uvolňovat cukr, v závislosti na jejich potřebách, a tím reguluje množství cukru v krvi. Kromě kyseliny chlorogenové obsahuje také sloučeniny zvané izothiokyanáty, které jsou spojovány s přirozenou ochranou proti cukrovce.
Zdroj studie>>>

Chrání a vyživuje pokožku

Moringa obsahuje přírodní antibakteriální a protiplísňové složky, které chrání pokožku před záněty. Často se používá proti akné a pupínkům ve formě oleje. Aplikace oleje přímo na akné a pupínky zmírňuje zánětlivé procesy probíhající v kůži. Ke kráse a zdraví pleti přispívá také perorální konzumace prášku z listů moringy v kapslích.
Zdroj studie>>>

Přispívá k celkové pohodě, zvyšuje libido a chrání zdraví mozku

Moringa je bohatá na bílkoviny a aminokyselinu tryptofan, která přispívá k přirozené tvorbě a funkci neurotransmiteru serotoninu, tzv. hormonu štěstí. Je také bohatá na antioxidanty a bioaktivní látky, které přispívají ke zdraví štítné žlázy, což pomáhá v boji proti chronické únavě, depresi, nespavosti a výkyvům nálad.
Zdroj studie>>>

Moringa léčí také prostředí, ve kterém roste

Moringa má příznivé účinky také na vodu a půdu. Má schopnost růst v prakticky „mrtvé půdě“, což jiné užitečné rostliny často nedokáží. Přirozeně hnojí půdu a obohacuje ji o vitamíny a minerály. Semena moringy se používají k čištění vody, jelikož z ní dokáží odstraňovat toxiny. Studie prokázaly, že 0,2 gramu mletých semen Moringy vyčistí až 1 litr kontaminované vody.
Zdroj studie>>>

Objednejte si Morignu a zlepšete své zdraví, vitalitu, celkovou pohodu a vzhled pleti!

OBJEDNAT

Evropská výroba z nejkvalitnějších surovin podle nejvyšších standardů

Všechny produkty značky Carnium Botanicals, které najdete v našem internetovém obchodě, jsou sestavovány v odborném oddělení ve spolupráci s potravinářskými technology, výživovými poradci a výzkumníky.

Receptury jsou řádně prověřené a testované.


Doplňky stravy Carnium Botanicals se vyrábí v naší rodinné společnosti Bio Pak, kde zajišťujeme kontrolovanou, technologicky pokročilou výrobu potravin a doplňků stravy ve sterilně čistém prostředí.

Informace na těchto webových stránkách mají pouze informativní charakter a nenahrazují lékařské vyšetření a poradenství. Zkušenosti uživatelů se mohou lišit, a proto nezaručujeme stejné výsledky u všech zákazníků. Nepoužívejte informace na těchto webových stránkách k diagnostice, léčbě, vyléčení nebo prevenci jakýchkoliv zdravotních problémů. Pokud jste těhotná, kojíte, máte nějaké zdravotní potíže nebo užíváte léky, poraďte se před použitím produktů na těchto webových stránkách se svým lékařem nebo lékárníkem. Doplňky stravy nejsou náhradou léků.